Založba Forum Media - e-Ravnatelj

Prijavite se v svoj račun

Prijavite se v svoj račun

Uporabniško ime *
Geslo *
Zapomi si me

Vodenje ženskega tima

775200 web

Če imate v vaši delovni sredini veliko ženskih sodelavk, vas vabimo na praktično delavnico, ki vam bo služila kot odličen vir uporabnega znanja.

Na delavnici boste iz zelo praktičnega zornega kota izvedeli:

- kaj so glavne razlike med ženskim in moškim načinom vodenja – prednosti in pomanjkljivosti,

- kaj so glavne razlike med moškimi in ženskimi timi,

- kako voditi ženski tim: nasveti za moške vodje + nasveti za ženske vodje,

- kako upravljati s toksičnimi ženskimi profili,

- kako obvladovati glavne vzroke konfliktov v ženskih timih,

- skrivnosti ženske motivacije – kaj so dejavniki zadovoljstva oz. kaj osrečuje ženske.

Pridružite se nam, informacije o terminih in lokacijah so na voljo TUKAJ.

Vsebina[Skrij]

Moje finance

Vodilna revija za upravljanje osebnega premoženja Moje finance je že leta 2013 skupaj z neodvisnimi finančnimi strokovnjaki in učitelji na osnovnih in srednjih šolah začela finančno opismenjevati mlade. V prvih dveh letih se je v projekt vključilo več kot 150 učiteljev in okoli 500 otrok iz 90 šol iz celotne Slovenije. Zaradi velikega zanimanja šol in predvsem mladih bomo tovrstne aktivnosti nadaljevali tudi v šolskem letu 2015/2016. Projekt finančnega opismenjevanja mladih je pred kratkim s častnim pokroviteljstvom podprl tudi predsednik države Borut Pahor.

Tako kot prvo in drugo leto tudi tokrat vabimo vse šole in učitelje, ki želite na svojih šolah mladim ponuditi možnost finančnega opismenjevanja, da se prijavite na izobraževanje učiteljev, ki ga bo revija Moje finance skupaj s strokovnjaki začela januarja 2016. Načrtujemo štiri popoldanska izobraževanja, in sicer januarja, marca, aprila in maja 2016, učitelji pa bodo prejeli tudi Priročnik za finančno opismenjevanje mladih. Učitelji bodo pridobljena znanja na mlade svojih šol prenašali prek krožkov Mladi in denar ali pa v okviru obstoječih predmetov z začetkom v septembru 2016. Krožki so namenjeni višjim razredom osnovnih šol (7., 8. in 9. razred) ter vsem letnikom srednjih šol.

1 Naslovnica barvna.1383394413

Izkušnje kažejo, da je pri nas znanje upravljanja denarja na zelo nizki ravni. Cilj projekta Finančno opismenjevanje mladih je, da se to v prihodnje postopoma izboljša.

In kaj vse se bodo mladi učili: Kako mesec preživeti z žepnino, Do 18. leta bi rad privarčeval za avto, V kateri banki varčevati, da bo to zame najbolj ugodno, Kateri poklic je zame najbolj primeren, Kako lahko pridobim štipendijo za študij v tujini, S katerimi opravili lahko zaslužim pet evrov na uro, Med počitnicami bi rad delal v tujini, Kakšno zavarovanje je zame najprimernejše, Kako ločiti dobre dolgove od slabih, Zakaj ne potrebujem kreditne kartice, Zakaj moram plačevati davke, Kako odprem svoje podjetje … Več o vsebini v priponki, kjer prilagamo kazalo priročnika.

Kaj bodo učenci, učitelji in šola pridobili:

  • Učenci in dijaki se bodo seznanili z osnovami gospodarnega upravljanja denarja, postali finančno bolj pismeni in s tem bolj samozavestni ter sprejemali ustrezne finančne odločitve.
  • Učitelji bodo tudi sami pridobili kakovostno znanje s področja upravljanja osebnega premoženja.
  • Šola bo z izvajanjem krožka postala zanimivejša in s tem dosegla določeno konkurenčno prednost pred drugimi šolami, kjer se krožek ne bi izvajal.

Več o celotnem projektu si lahko preberete v priponkah in na spletni strani http://mladi-denar.si , kjer se lahko vaša šole tudi prijavi k projektu http://www.mladi-denar.si/prijava, ter po telefonu: 080 15 80 ali elektronski pošti: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Pridružite se nam! Omogočimo mladim, da se bodo znali finančno osamosvojiti.

Veselimo se sodelovanja z vami.

Matjaž Nidorfer, odgovorni urednik revije Moje finance
Damjana Petelinkar, vodja projektov na Časniku Finance

Obrazci, vzorci, preglednice

V kategoriji UPORABNA ORODJA/IZ PRAKSE V PRAKSO lahko najdete:
- Izjave učiteljev o krožku 2015
- Kazalo priročnika Finančno opismenjevanje mladih 2015
- Avtorji priročnika Finančno opismenjevanje mladih
- Povabilo šolam 2015
- Prijavnice za šole 2015


Komentarje lahko dodajo le naročniki.

Skupna točka novic, idej, majhnih in velikih zanimivosti. Ravnatelje, strokovne delavce ter tehnično-administrativno osebje ažurno obveščamo z novostmi na področju zakonodaje, stroke, delimo mnenja in zbiramo vaše utrinke.

Šolski forum

Obiščite našo Facebook stran. Ne pozabite všečkati :)

like

Preizkusite digitalno izdajo priročnika:

e prirocnik m

Vsebina članka

 
 

Založba Forum Media d.o.o.

Prešernova ulica 1, 2000 Maribor

E-pošta: info@zfm.si
Telefon: 02 250 18 00

Tukaj smo za vas!
Pon – čet: 08.00 – 16.00
Pet: 08.00 – 15.00

Založba Forum Media je del skupine
FORUM MEDIA GROUP

Spletno stičišče za vodje vzgojno-izobraževalnih zavodov
e-Ravnatelj     ISSN 2463-8196

Predstavitev portala

Prednosti

Priročnik za ravnatelje je edinstven pripomoček za ravnatelje vzgojno-izobraževalnih zavodov, ki vam omogoča, da do ključnih informacij dostopate kjerkoli in kadarkoli. Najdete jih v Priročniku za ravnatelje v tiskani obliki in na spletnem stičišču e-Ravnatelj. Naročniki digitalne izdaje pa na spletnem stičišču dodatno dostopate še do digitalne izdaje priročnika. Obsežne vsebine vam omogočajo stalno informiranost, poznavanje novosti in pregled nad zakonskimi zahtevami.

Avtorji

Navodila za uporabo

Če ste ali ko boste ravnatelji, je vaše vodenje v glavnem odvisno od tega, kdo ste – od vaših življenjskih izkušenj, značaja in presoje. Naštete stalnice sooblikujejo vašo avtoriteto, vtkane so v mnogo odločitev, ki jih sprejemate, in so prepoznavne kot podoba vašega vodenja. Kdo ste in kako razmišljate, je pomembno za ljudi, ki jih vodite, torej si vzemite čas in si najprej predstavljajte, da ste ravnatelj, ter razmislite, ali imate sposobnosti, potrebne za to pomembno in zapleteno vlogo.

- Andrej Koren -
smaller font reset font larger font