Založba Forum Media - e-Ravnatelj

Prijavite se v svoj račun

Prijavite se v svoj račun

Uporabniško ime *
Geslo *
Zapomi si me

Na podlagi 6. člena Zakona o minimalni plači (Uradni list RS, št. 13/10 in 92/15) je ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti določila znesek minimalne plače, ki je bil objavljen v Uradnem listu RS, št. 5/2018.  

Minimalna plača za delo s polnim delovnim časom, opravljeno od 1. januarja 2018 dalje, je 842,79 EUR.

Ta znesek je pomemben za javni sektor, saj so nanj vezana določena izplačila, in sicer:

  • najvišje možno izplačilo stroškov prevoza na delo in z dela, razen v primerih, ki so določeni s kolektivno pogodbo,
  • solidarnostna pomoč, če osnovna plača javnega uslužbenca, člana reprezentativnega sindikata, podpisnika aneksa h kolektivni pogodbi dejavnosti ali poklica, ne presega 130 odstotkov minimalne plače (podrobnosti so na razpolago v pojasnilih o povračilih stroškov in drugih prejemkov ter v aneksih h kolektivnim pogodbam dejavnosti in poklicev v javnem sektorju, Uradni list RS, št. 40/12 in 46/13).

Prav tako pa je treba upoštevati, da Zakon o minimalni plači (Uradni list RS, št. 13/10 in 92/15), določa, da je minimalna plača mesečna plača za delo opravljeno v polnem delovnem času.

V minimalno plačo se ne vštevajo:

  • dodatek za nočno delo,
  • dodatek za delo v nedeljo,
  • dodatek za delo na praznike in dela proste dneve po zakonu.

Komentarje lahko dodajo le naročniki.

Skupna točka novic, idej, majhnih in velikih zanimivosti. Ravnatelje, strokovne delavce ter tehnično-administrativno osebje ažurno obveščamo z novostmi na področju zakonodaje, stroke, delimo mnenja in zbiramo vaše utrinke.

Šolski forum

Obiščite našo Facebook stran. Ne pozabite všečkati :)

like

Preizkusite digitalno izdajo priročnika:

e prirocnik m

Vsebina članka

 
 

Založba Forum Media d.o.o.

Prešernova ulica 1, 2000 Maribor

E-pošta: info@zfm.si
Telefon: 02 250 18 00

Tukaj smo za vas!
Pon – čet: 08.00 – 16.00
Pet: 08.00 – 15.00

Založba Forum Media je del skupine
FORUM MEDIA GROUP

Spletno stičišče za vodje vzgojno-izobraževalnih zavodov
e-Ravnatelj     ISSN 2463-8196

Predstavitev portala

Prednosti

Priročnik za ravnatelje je edinstven pripomoček za ravnatelje vzgojno-izobraževalnih zavodov, ki vam omogoča, da do ključnih informacij dostopate kjerkoli in kadarkoli. Najdete jih v Priročniku za ravnatelje v tiskani obliki in na spletnem stičišču e-Ravnatelj. Naročniki digitalne izdaje pa na spletnem stičišču dodatno dostopate še do digitalne izdaje priročnika. Obsežne vsebine vam omogočajo stalno informiranost, poznavanje novosti in pregled nad zakonskimi zahtevami.

Avtorji

Navodila za uporabo

Če ste ali ko boste ravnatelji, je vaše vodenje v glavnem odvisno od tega, kdo ste – od vaših življenjskih izkušenj, značaja in presoje. Naštete stalnice sooblikujejo vašo avtoriteto, vtkane so v mnogo odločitev, ki jih sprejemate, in so prepoznavne kot podoba vašega vodenja. Kdo ste in kako razmišljate, je pomembno za ljudi, ki jih vodite, torej si vzemite čas in si najprej predstavljajte, da ste ravnatelj, ter razmislite, ali imate sposobnosti, potrebne za to pomembno in zapleteno vlogo.

- Andrej Koren -
smaller font reset font larger font