Založba Forum Media - e-Ravnatelj

Prijavite se v svoj račun

Prijavite se v svoj račun

Uporabniško ime *
Geslo *
Zapomi si me

Vodenje ženskega tima

775200 web

Če imate v vaši delovni sredini veliko ženskih sodelavk, vas vabimo na praktično delavnico, ki vam bo služila kot odličen vir uporabnega znanja.

Na delavnici boste iz zelo praktičnega zornega kota izvedeli:

- kaj so glavne razlike med ženskim in moškim načinom vodenja – prednosti in pomanjkljivosti,

- kaj so glavne razlike med moškimi in ženskimi timi,

- kako voditi ženski tim: nasveti za moške vodje + nasveti za ženske vodje,

- kako upravljati s toksičnimi ženskimi profili,

- kako obvladovati glavne vzroke konfliktov v ženskih timih,

- skrivnosti ženske motivacije – kaj so dejavniki zadovoljstva oz. kaj osrečuje ženske.

Pridružite se nam, informacije o terminih in lokacijah so na voljo TUKAJ.

 

Dne 12. 4. 2013 je začel veljati novi Zakon o delovnih razmerjih (v nadaljevanju: ZDR-1), ki je bil objavljen 13. 3. 2013 v Uradnem listu št. 21/2013. V nadaljevanju je v celoti prikazana ureditev kadrovskega področja po novem ZDR-1-1, pri čemer je tudi navedeno, katere so bistvene novosti ZDR-1-1 glede na prej veljavni Zakon o delovnih razmerjih (v nadaljevanju: ZDR).

Zakon o delovnih razmerjih (v nadaljevanju ZDR-1) v 2. členu določa, da ureja tudi delovna razmerja, delavcev v državnih organih, lokalnih skupnostih in zavodih ter v drugih organizacijah in pri zasebnikih, ki opravljajo javno službo, vendar zgolj, če ni s posebnim zakonom drugače določeno.

Eden izmed posebnih zakonov, na katere napotuje ZDR-1, je Zakon o javnih uslužbencih (v nadaljevanju ZJU), ki posamezne delovne pravne institute drugače ureja, omeniti je treba tudi Zakon o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja (v nadaljevanju ZOFVI), ki podrobno ureja dejavnost vzgoje in izobraževanja.

V delovnem razmerju je vsaka od pogodbenih strank dolžna izvrševati dogovorjene ter predpisane pravice in obveznosti, pri čemer bodo v tem priročniku poudarjene obveznosti in odgovornosti ravnatelja, zastopnika javnega zavoda (v nadaljevanju: tudi delodajalec), ki v pravnem prometu nastopa v imenu delodajalca in v imenu pravne osebe (praviloma javnega zavoda) z delavcem sklene pogodbo o zaposlitvi.

Za primer kršitev obveznosti delodajalca, določenih z ZDR-1, ZJU in ZOFVI, bodo posebej izpostavljene sankcije in zagrožena globa, s katero se kaznuje delodajalca – pravno osebo (brez morebitnega razlikovanja med manjšimi in velikimi delodajalci, saj ZJU takšnega razlikovanja ne pozna) in odgovorno osebo delodajalca pravne osebe (torej ravnatelj osebno).

 

Skupna točka novic, idej, majhnih in velikih zanimivosti. Ravnatelje, strokovne delavce ter tehnično-administrativno osebje ažurno obveščamo z novostmi na področju zakonodaje, stroke, delimo mnenja in zbiramo vaše utrinke.

Šolski forum

Obiščite našo Facebook stran. Ne pozabite všečkati :)

like

Preizkusite digitalno izdajo priročnika:

e prirocnik m

Strokovnjak odgovarja

Imate vprašanje? Pošljite ga. Za uspešno posredovano vprašanje obvezno izpolnite vsa štiri polja in kliknite pošlji.

Naročite se na novice

 

Založba Forum Media d.o.o.

Prešernova ulica 1, 2000 Maribor

E-pošta: info@zfm.si
Telefon: 02 250 18 00

Tukaj smo za vas!
Pon – čet: 08.00 – 16.00
Pet: 08.00 – 15.00

Založba Forum Media je del skupine
FORUM MEDIA GROUP

Spletno stičišče za vodje vzgojno-izobraževalnih zavodov
e-Ravnatelj     ISSN 2463-8196

Predstavitev portala

Prednosti

Priročnik za ravnatelje je edinstven pripomoček za ravnatelje vzgojno-izobraževalnih zavodov, ki vam omogoča, da do ključnih informacij dostopate kjerkoli in kadarkoli. Najdete jih v Priročniku za ravnatelje v tiskani obliki in na spletnem stičišču e-Ravnatelj. Naročniki digitalne izdaje pa na spletnem stičišču dodatno dostopate še do digitalne izdaje priročnika. Obsežne vsebine vam omogočajo stalno informiranost, poznavanje novosti in pregled nad zakonskimi zahtevami.

Avtorji

Navodila za uporabo

Če ste ali ko boste ravnatelji, je vaše vodenje v glavnem odvisno od tega, kdo ste – od vaših življenjskih izkušenj, značaja in presoje. Naštete stalnice sooblikujejo vašo avtoriteto, vtkane so v mnogo odločitev, ki jih sprejemate, in so prepoznavne kot podoba vašega vodenja. Kdo ste in kako razmišljate, je pomembno za ljudi, ki jih vodite, torej si vzemite čas in si najprej predstavljajte, da ste ravnatelj, ter razmislite, ali imate sposobnosti, potrebne za to pomembno in zapleteno vlogo.

- Andrej Koren -
smaller font reset font larger font