Založba Forum Media - e-Ravnatelj

Prijavite se v svoj račun

Prijavite se v svoj račun

Uporabniško ime *
Geslo *
Zapomi si me

8-tedensko spletno izobraževanje

GOVORNI RAZVOJ OTROKA

govorni razvoj

  • Kako poteka razvoj komunikacije, jezika in govora pri predšolskem in šolskem otroku ter kakšni so mejniki razvoja?
  • Kako prepoznati simptome zapoznelega razvoja govora pri otroku?
  • Kaj iskati pri poglobljenem opazovanju vsakodnevne komunikacije otroka?
  • Katere metode razvoja govora so po mnenju strokovnjakov najbolj učinkovite in kako jih uporabljati v vsakdanjem delu z otrokom?
  • Kakšne dejavnosti, igre in vaje pri vsakdanjiku v skupini bodo spodbudile razvoj otrokovega govora in odpravile pomanjkljivosti?

Avtorica: Nives Skamlič, logopedinja

1. DATUM ZAČETKA: 29. maj 2019

2. TRAJANJE: celotno izobraževanje traja najmanj 16 pedagoških ur, kar je tudi navedeno na potrdilu, ki ga boste prejeli ob koncu izobraževanja

3. OBLIKA IZOBRAŽEVANJA: spletne delavnice z videoposnetki primerov dejavnosti, pisnim gradivom in interakcijo s predavateljico preko spletne učilnice

4. KOMU JE NAMENJENO: učiteljem, logopedom, vzgojiteljem v vrtcu, pedagogom, svetovalnim delavcem, izvajalcem dodatne strokovne pomoči, inkluzivnim pedagogom in staršem

Vodenje ženskega tima

775200 web

Če imate v vaši delovni sredini veliko ženskih sodelavk, vas vabimo na praktično delavnico, ki vam bo služila kot odličen vir uporabnega znanja.

Na delavnici boste iz zelo praktičnega zornega kota izvedeli:

- kaj so glavne razlike med ženskim in moškim načinom vodenja – prednosti in pomanjkljivosti,

- kaj so glavne razlike med moškimi in ženskimi timi,

- kako voditi ženski tim: nasveti za moške vodje + nasveti za ženske vodje,

- kako upravljati s toksičnimi ženskimi profili,

- kako obvladovati glavne vzroke konfliktov v ženskih timih,

- skrivnosti ženske motivacije – kaj so dejavniki zadovoljstva oz. kaj osrečuje ženske.

Pridružite se nam, informacije o terminih in lokacijah so na voljo TUKAJ.

Administracija

 

Vprašanje: Ali lahko vzgojiteljica v vrtcu posreduje podatke o otroku tistemu staršu, ki v tistih dnevih nima določenih stikov?

Odgovor: Kako izpeljati pogovor starši predšolske deklice, ko gre za primer, ko sta starša razvezana že nekaj let in do sedaj še nista ničesar sporazumno rešila (stiki, preživnina ... in drugo), situacija pa je vedno slabša. Dekličina mama je namreč vsa razburjena prišla na vrata igralnice in potem na hodniku glasno očitala vzgojiteljici, da ona ne sme dajati očetu informacij o dekličinem počutju v vrtcu za tiste dni, ko je deklica  pri mami. Mama je tudi prinesla sodbo s sodišča, vendar o tem nič ne piše. Celo stiki še niso določeni dokončno. Očetu bi lahko podajali informacije kadarkoli si to želi, saj nima prepovedi stikov ali drugih omejitev s strani sodišča. 

Vprašanje: Ali je podatek o številu dni dopusta določenega javnega uslužbenca informacija javnega značaja?

Vprašanje: Ali lahko na spletni strani šole objavite zapisnike sveta šole, ne da bi prekrili osebne podatke zaposlenih in članov sveta šole?

Odgovor: Glede na to, da so lahko zapisniki sveta zavoda opredeljeni kot informacija javnega značaja, njihova objava na spletu ni sporna, če ne obsega objave varovanih osebnih podatkov.

Vprašanje: Organizacija, ki se ukvarja s humanitarno dejavnostjo, bi s socialnimi partnerji rada pristopila k organizaciji počitnic na morju za posamezne otroke, pri čemer bi ob izboru upoštevala tako socialni kot zdravstveni vidik (klimatsko zdravljenje otrok, ki takšen pristop potrebujejo, vendar si zaradi socialnih razmer tega njihovi starši ne morejo privoščiti). Ali lahko šole takšni organizaciji za namen organizacije letovanja posredujejo osebne podatke otrok; imena in priimke otrok, imena in priimke njihovih staršev oz. zakonitih zastopnikov, naslovov prebivališč in druge kontaktne podatke?

Odgovor: ZVrt in ZOsn ne dopuščata posredovanja osebnih podatkov otrok in učencev različnim društvom in organizacijam za opisani namen – organizacijo letovanja.

Vprašanje: 

Svet zavoda je občini soustanoviteljici poslal sklep za pridobitev pisnega mnenja o kandidatu, prijavljenem za delovno mesto ravnatelja. Občina ima rok za podajo mnenja 20 dni od prejema sklepa. Vemo, da mnenje občine ni zavezujoče, oz. če ga ne prejmemo v roku 20 dni, lahko Svet kljub temu nadaljuje po sprejeti časovnici  in predpisanih rokih brez pridobljenega mnenja občine. Ampak občina nas je opozorila, da imajo občinsko sejo šele v sredini meseca maja  in da šele na tej seji podajo mnenje. Skratka namignili so nam, da naj se mi (Svet zavoda s svojo časovnico) prilagodi občini. Kako lahko ravnamo?

Odgovor:

Kot je že odgovorjeno v samem vprašanju, ima občina skladno 7. odstavkom 53. a člena rok za pripravo mnenja 20 dni. Po izteku 20-dnevnega roka lahko svet šole odloča brez tega mnenja, kot to določa 8. odstavek istega člena ...

Vprašanje: Učiteljski zbor poda pisno mnenje k izbiri kandidata za ravnatelja/ico. V zakonodaji (ZOFVI) piše da je glasovanje tajno ... nato se oblikuje mnenje, ki ga posredujejo Svetu zavoda. Zanima me, kako je z glasovanjem, če je prijavljen samo 1 kandidat/ka. Je postopek glasovanja za oblikovanje mnenja lahko tudi drugačno (javno, brez glasovnic in volilne komisije itd.)? Kako bi potem potekal postopek glasovanja, oblikovanja mnenja v učiteljskem zboru, v svetu staršev itd.? 

Odgovor: 

1. Glede na določilo ZOFVI (53. a člen, 1. alineja) je v postopku imenovanja ravnatelja pomemben korak pri delu sveta šole tudi pridobitev mnenja vzgojiteljskega, učiteljskega oziroma predavateljskega zbora šole (v nadaljevanju učiteljski zbor). Pri tem je potrebno upoštevati naslednja izhodišča ...

Vprašanje: Ali lahko občina, ko sodeluje v izbirnem postopku imenovanja ravnatelja, zahteva dokumentacijo vseh prijavljenih kandidatov, ki jo potem občinski uslužbenci kopirajo za vse svetnike, ti pa lahko dokumentacijo odnesejo domov, jo izročijo nepooblaščenim osebam ipd.?

Odgovor: Obstoječe pravne podlage za obdelavo osebnih podatkov v konkretnem primeru izhajajo iz ZOFVI (53.a člen), ZLS in ZVOP-1. Navedene pravne podlage omogočajo, da se tisti svetniki, ki bodo sodelovali pri podaji mnenja na kandidaturo v postopku imenovanja ravnatelja, seznanijo s tistimi osebnimi podatki kandidatov, ki so nujni za oblikovanje mnenja lokalne skupnosti.

Vprašanje: Ali lahko občina, ko sodeluje v izbirnem postopku imenovanja ravnatelja, zahteva dokumentacijo vseh prijavljenih kandidatov, ki jo potem občinski uslužbenci kopirajo za vse svetnike, ti pa lahko dokumentacijo odnesejo domov, jo izročijo nepooblaščenim osebam ipd.?

Odgovor: Obstoječe pravne podlage za obdelavo osebnih podatkov v konkretnem primeru izhajajo iz ZOFVI (53.a člen), ZLS in ZVOP-1. Navedene pravne podlage omogočajo, da se tisti svetniki, ki bodo sodelovali pri podaji mnenja na kandidaturo v postopku imenovanja ravnatelja, seznanijo s tistimi osebnimi podatki kandidatov, ki so nujni za oblikovanje mnenja lokalne skupnosti.

Vprašanje: Ali lahko učenci snemajo pouk z mobilnim telefonom in tako dokazujejo »slabo« delo učitelja?

Odgovor: Takšen poseg v zasebnost (učitelja) ni varovan z določbami ZVOP-1. Gre namreč za tisti del pravice do zasebnosti, katere meje so začrtane v 35. členu Ustave RS. Ta določa, da je zagotovljena nedotakljivost človekove telesne in duševne celovitosti, njegove zasebnosti ter osebnostnih pravic.

Vprašanje: Ali mora kandidat za direktorja/ravnatelja izpolnjevati pogoje ob oddaji vloge ali na dan objave razpisa? 

Odgovor: ...

Skupna točka novic, idej, majhnih in velikih zanimivosti. Ravnatelje, strokovne delavce ter tehnično-administrativno osebje ažurno obveščamo z novostmi na področju zakonodaje, stroke, delimo mnenja in zbiramo vaše utrinke.

Šolski forum

Obiščite našo Facebook stran. Ne pozabite všečkati :)

like

Preizkusite digitalno izdajo priročnika:

e prirocnik m

Pedagoški rokovnik Forum za šolsko leto 2019/2020

Pripravili smo nov in izpopolnjen rokovnik, ki je v celoti prilagojen posebnim zahtevam dela učiteljev.

pedagoski rokovnik forum 3

Najpomembnejše prednosti rokovnika

1. VEČ PROSTORA ZA PISANJE

Obsežnejše beležke, več vrstic v tedenskem koledarju, posebna mapa za shranjevanje dokumentov, posebej prilagojene strani za vodenje podatkov o učencih, različni seznami in tabele za načrtovanje dela – učiteljskemu delu prilagojena vsebina rokovnika, ki je drugačna, bolj pregledna in veliko bolj uporabna.

2. NA ENEM MESTU ZBRANE VSE INFORMACIJE

Zapiski o delu učitelja, načrtovanju pouka in ostalih dejavnosti ter učencih, zapiski izobraževanj, sestankov, aktivov – tako vam bo olajšal vsakodnevno delo, njegovo načrtovanje ter izvajanje, saj boste vse informacije imeli na enem mestu.

3. UPORABNA VELIKOST ROKOVNIKA – tako je dovolj velik za vpisovanje vseh podatkov ter hkrati enostaven za prenašanje in shranjevanje.

Oglejte si vzorčne strani tukaj.

Redna cena enega izvoda je 17,00 EUR (brez DDV in stroškov distribucije), za večje količine prejmete tudi popust. Popusti veljajo pri naročilih do 10. maja 2019.

Več o rokovniku TUKAJ.

Strokovnjak odgovarja

Imate vprašanje? Pošljite ga. Za uspešno posredovano vprašanje obvezno izpolnite vsa štiri polja in kliknite pošlji.

Naročite se na novice

 

Založba Forum Media d.o.o.

Prešernova ulica 1, 2000 Maribor

E-pošta: info@zfm.si
Telefon: 02 250 18 00

Tukaj smo za vas!
Pon – čet: 08.00 – 16.00
Pet: 08.00 – 15.00

Založba Forum Media je del skupine
FORUM MEDIA GROUP

Spletno stičišče za vodje vzgojno-izobraževalnih zavodov
e-Ravnatelj     ISSN 2463-8196

Predstavitev portala

Prednosti

Priročnik za ravnatelje je edinstven pripomoček za ravnatelje vzgojno-izobraževalnih zavodov, ki vam omogoča, da do ključnih informacij dostopate kjerkoli in kadarkoli. Najdete jih v Priročniku za ravnatelje v tiskani obliki in na spletnem stičišču e-Ravnatelj. Naročniki digitalne izdaje pa na spletnem stičišču dodatno dostopate še do digitalne izdaje priročnika. Obsežne vsebine vam omogočajo stalno informiranost, poznavanje novosti in pregled nad zakonskimi zahtevami.

Avtorji

Navodila za uporabo

Če ste ali ko boste ravnatelji, je vaše vodenje v glavnem odvisno od tega, kdo ste – od vaših življenjskih izkušenj, značaja in presoje. Naštete stalnice sooblikujejo vašo avtoriteto, vtkane so v mnogo odločitev, ki jih sprejemate, in so prepoznavne kot podoba vašega vodenja. Kdo ste in kako razmišljate, je pomembno za ljudi, ki jih vodite, torej si vzemite čas in si najprej predstavljajte, da ste ravnatelj, ter razmislite, ali imate sposobnosti, potrebne za to pomembno in zapleteno vlogo.

- Andrej Koren -
smaller font reset font larger font