Brezplačno spletno izobraževanje v živo za naročnike - ODVETNICA ODGOVARJA – KAKO UKREPATI V PRIMERU KRŠITEV POGODBE O ZAPOSLITVI V JAVNEM SEKTORJU

13. 1. 2022

Temeljna obveznost delavca je izpolnjevanje pogodbenih in drugih obveznosti iz delovnega razmerja. Če delavec te obveznosti krši, ima delodajalec več možnosti – pri lažjih kršitvah lahko zoper delavca sproži disciplinski postopek ali vroči pisno opozorilo pred redno odpovedjo pogodbe o zaposlitvi, pri hujših in ponavljajočih pa lahko uvede postopek redne ali izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi.

Tako morate delodajalci pri pojavu kršitve primerno ravnati in nikakor ne zanemariti dolžnega ravnanja – zaradi neodziva nadrejenega lahko kršitelj dobi občutek nedotaknjenosti, ostali zaposleni pa čutijo krivico. Ker gre za javne uslužbence, pa je javnost toliko bolj odzivna na morebitne nepravilnosti, saj še vedno vlada mnenje, da so kljub nepravilnostim javni uslužbenci »zaščiteni kot kočevski medvedi«.

Ker gre za izjemno občutljive in zahtevne postopke, ki lahko posledično vplivajo tudi na prenehanje pogodbe o zaposlitvi, je pomembno, da ste kot delodajalec seznanjeni s posameznimi postopki, pri katerih morate upoštevati pravila vrednotenja posamezne kršitve, zakonske roke ter aktualno sodno prakso – vse postopke morate namreč izpeljali pravilno in v skladu z delovnopravno zakonodajo, kolektivnimi pogodbami ter ZOFVI.

Kot aktivni naročnik se nam brezplačno pridružite na online izobraževanju v živo preko platforme ZOOM, ki ga bo izvajala Tanja Bohl, odvetnica in priznana strokovnjakinja za disciplinske postopke in postopke odpovedi delovnega razmerja, potekalo bo 11. februarja 2022 od 9.00 do 10.30. Svojo prijavo oddajte preko obrazca za naročnike na tej POVEZAVI.

Nazaj