Sprememba šolskega koledarja - dodatni prosti dan bo 26. aprila in ne 13. februarja

07. 9. 2022

Ker en dan počitnic za učence z zahodnega dela države sovpada s kulturnim praznikom, bodo ti učenci imeli en dodatni prosti dan, a to ne bo 13. februar, kot je bilo prvotno določeno, pač pa bodo učenci ta dan nadomestili 26. aprila.

V objavi spremembe šolskega koledarja na spletni strani ministrstva za izobraževanje je namreč navedeno, da bodo učenci 8. februar nadomeščali 26. aprila. Kot določa 7. člen Pravilnika o šolskem koledarju za osnovne šole, bo takrat pouka prost dan za učence z območja gorenjske, goriške, primorsko-notranjske, obalno-kraške, osrednjeslovenske in zasavske statistične regije ter občin Ribnica, Sodražica, Loški potok, Kočevje, Osilnica in Kostel. To so učenci, ki imajo zimske počitnice od 6. do 10. februarja 2023.

Razlog naj bi bil v srednjih šolah oz. v njihovem šolskem koledarju, saj naj bi bil 13. februar 2023 zaradi rokov za maturo za srednje šole nesprejemljiv, zato so predlagali nov datum, s čimer se poenotijo prosti dnevi tako za osnovnošolce kot srednješolce.

Vir: MIZŠ

Nazaj