Prenos plačnih razredov napredovanja v naziv in plačni razred v okviru rednega napredovanja pri prezaposlitvi na delovnih mestih vzgojitelj in pomočnik vzgojitelja v vrtcu

14. 9. 2022

Vprašanje:

Delavka je v vrtcu zaposlena za nedoločen čas kot pomočnica vzgojiteljice in je v času, ko je opravljala delo pomočnika, napredovala za 1 plačni razred in je bila razporejena v 23. plačni razred.

Zadnja leta je bila z delavko sklenjena pogodba za nadomeščanje za delovno mesto vzgojitelj (začetni 32. pl. r). Delavka je napredovala v naziv mentor, hkrati pa je napredovala v razrede za 1 plačni razred in je bila na delovnem mestu vzgojitelj razporejena v 35. pl. r.. Od 1. 9. 2022 dalje ne potrebujemo več nadomeščanja za vzgojitelja, zato bo delavka ponovno razporejena na delovno mesto pomočnika vzgojitelja. Kateri plačni razred delavki pripada od 1. 9. 2022, ko bo ponovno opravljala delo pomočnika vzgojitelja? Ali se ji prenesejo plačni razredi napredovanja v naziv in plačni razred v okviru rednega napredovanja kot vzgojitelj?

Odgovor:

Za ogled vsebine se morate
brezplačno registrirati ali prijaviti v svoj račun.

Nazaj