Število članov sveta zavoda po številnih spremembah ZOFVI - kako ustrezno ravnati, da bo svet zavoda deloval zakonodajno skladno?

28. 9. 2022 | Avtor: mag. Alojz Širec

Vprašanje:

Ker se je prejšnji sestavi sveta zavoda v letu 2022 iztekel mandat, smo 14. 4. 2022 izvedli volitve članov sveta zavoda – predstavnikov delavcev, po zakonodaji, ki določa 3 predstavnike delavcev. Na glasovnici je bilo 9 kandidatov, izvoljeni so bili trije kandidati, ki so dosegli najvišje število glasov. Konstitutivna seja novega sveta je bila 9. 5. 2022. Prejšnjemu svetu zavoda se je mandat iztekel 7. 5. 2022, novi sestavi – sedanjemu svetu zavoda pa se mandat izteče čez štiri leta, točneje 8. 5. 2026.

Naše vprašanje se glasi:

Ali lahko, glede na to, da je bilo kandidatov zaposlenih za člane v svetu zavoda dovolj (glede na to, da je minilo 5 mesecev od volitev in so vsi kandidati še vedno zaposleni pri nas, za nedoločen čas in še vedno pripravljeni na članstvo v svetu zavoda), izberemo oziroma imenujemo naslednja dva člana z največ glasovi za nova/dodatna člana v svetu zavoda (po novih predpisih)? Ali pa moramo ponovno izvesti volitve za člane sveta zavoda, da bo ustrezalo novi urediti, torej da morajo predstavniki zaposlenih imeti 5 članov v svetu zavoda?

Odgovor:

Za dostop do vsebine postanite naročnik:

Nazaj